Junaković Višnja

 

Rođena sam u Šibeniku 1971. godine. Po struci sam diplomirana učiteljica razredne nastave, koja od 1998. radi u OŠ Rogoznica u Rogoznici, gdje učeći djecu i sama interaktivno „učim“ od djece, osluškujući njihove interese i pokušavajući razmišljati kao dijete.

Od kada poznajem slova, od tada i pišem. Od 2005. godine sam suradnik dječjeg lista „Smib“ u kojem su izašle mnoge moje pjesme za djecu i nekoliko priča. Devet mojih pjesama izašlo je i u časopisu za dječju književnost i književnost za mlade „Književnost i dijete“, dvobroj 1-2 (siječanj – travanj 2013.). Neke od mojih pjesama za odrasle su izabrane i tiskane u zborniku „Garavi sokak“ na međunarodnom natječaju Miroslava Mike Antića u Novom Sadu – Inđija. ( 4 puta, od 2012. – 2015.).

U studenom 2014. u nakladi Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ iz Šibenika izlazi moja prva zbirka pjesama „Kolač od riječi“ , za koju je uvodnu riječ napisao pjesnik Enes Kišević. Na književnom natječaju za Godišnju nagradu „Grigor Vitez“ 2014. zbirka ulazi u najuži izbor među 5 odabranih radova za ilustraciju, koju potpisuje Katarina Halužan.

 

 

 

Share This: