Juričić Spasović Danica

Danica Juričić Spasović rođena je 02. studenog 1967. u Bugojnu u Bosni i Hercegovini. Odrastala je i školovala se u Dubrovniku do odlaska na studij u Zagreb, gdje je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

 

Dvadesetak je godina bila posvećena svojoj velikoj strasti – novinarstvu. Izvještavala je za više medija kao akreditirana izvjestiteljica iz Hrvatskog sabora i Vlade. Objavljivala je u Danasu, Slobodnoj Dalmaciji, Nedjeljnoj Dalmaciji, Vijencu, HINA-i, Poslovnom dnevniku, Business.hr-u. Bila je dopisnica njemačkih redakcija Westdeutscher Rundfunk (WDR) i Deutsche Welle (DW).

Kao konzultantica za odnose s javnošću vodila je političku kampanju i Kabinet bivšeg Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, potom i kampanje Socijaldemokratske partije Hrvatske. Kad bježi od surove politike ne zapisuje političke memoare, nego piše za djecu.

 

 

 

BIBLIOGRAFIJA:

2012.

objavljuje roman za djecu „Volim džudo, volim Sandru“ (Profil) koji je preveden i na mađarski jezik i objavljen u Budimpešti 2014.

Ulomak iz knjige „Volim džudo, volim Sandru“ uvršten je u „Ljubičastu čitanku“ za peti razred osnovne škole (Profil).

 

Svjetska judo federacija (IJF) autorici je za roman „Volim džudo, volim Sandru“ dodijelila visoko priznanje za promociju izvornih odgojnih vrijednosti juda koje je provukla u književnosti za djecu.

2017. objavljuje roman za mlade „Vodim te u Tokio“ (Profil).

 

Share This: