Pervan Jelena

 

Jelena Pervan

 

Rođena sam 1992.godine u Splitu. Završila sam opću gimnaziju i godinama pohađala dramske radionice Gradskog kazališta mladih i kazališta PlayDrama. Priče za djecu počela sam pisati i objavljivati u srednjoj školi i to u časopisima Prvi izbor, Moj planet, Smib i Radost u kojima i danas objavljujem. Završila sam preddiplomski studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radim kao novinarka na web portalu Klinfo.hr te kao voditeljica projekta „Čarapica Pričalica“ u sklopu HDKDM-a. Osim u časopisima, moji tekstovi za djecu emitiraju se i na Hrvatskom radiju. Moja slikovnica „Doktor Crveni Nos“ dobila je Pohvalu Nagrade „Grigor Vitez“ za 2014.godinu. Članica sam Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade. Često gostujem u knjižnicama i školama te održavam književne susrete za djecu. Volim pse, slastičarne, griz na mlijeku, filmove, a posebno dokumentarce koje je odabrao Đelo Hadžiselimović.

Kontakt: jelepervan@gmail.com

 

 

Bibliografija:

Pjegava Iva (Evenio, 2012.)

Brbljava Iva (HDKDM, 2013.)

Hrkalo (Evenio,2013.) ( 2.izdanje: Naša djeca, 2015.)

Doktor Crveni Nos (Crveni nosovi-klaunovidoktori, 2013.)

Hrkalo i Kamilica (Evenio,2014.) (2. izdanje:Naša djeca, 2015.)

Hrkalo i Drijemalo (Evenio 2014.) (2.izdanje: Naša djeca, 2015.)

Čarapica Pričalica (HDKDM, 2014.)

 

Share This: