Popović Poje Jasna

Biografija i bibliografija

Jasna Popović Poje rođena je 1958.godine u Novskoj gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju,a Pedagošku akademiju u Petrinji.Kao učiteljica razredne nastave u zvanju mentorice, zaposlena je u Osnovnoj školi Novska.

Do sada je izdala nekoliko knjiga za djecu i o djeci: Ljetna nostalgija jedne učiteljice,1996. (pjesme),Čim školski autobus zaspi,2000.(pjesme za djecu),Tajanini ogrci,2004.(ilustrirane priče za djecu),Zubić u jabuci,2006.(haiku dnevnik o prvašima),Šestar koji nije volio kružnice,2006.(kratke priče za djecu), Skok udalj zgrčno,2009.(novelete jednog desetogodišnjaka),Muha u četvrtom A,2010.(haiku dnevnik o četvrtašima) te zbirku stihova za djecu Žvaka,2012.

Već godinama surađuje u dječjim    časopisima:Smib,Radost,Zvrk,Prvi izbor,Modra lasta te u Školskim novinama i Maruliću.Dječje priče, pjesme i igrokazi su joj uvršteni u početnice,čitanke,vježbenice,radne bilježnice,nastavne listiće,priručnike, kataloge i zvučne CD-e za osnovnu školu.Sudjelovala je na brojnim književnim natječajima i susretima, a njezini haiku stihovi nalaze se u mnogim antologijama, zbornicima, kalendarima,revijama i haiku časopisima te na internetskim stranicama za književnost. Mnoge su joj pjesme uglazbljene kao dječje himne i jinglovi.Nekoliko je godina uređivala na Radio postaji Novska emisiju za djecu Dječji kutak i bila suradnica radijskog glasila Novska info.

Članica je Ogranka Matice hrvatske u Novskoj, Društva hrvatskih haiku pjesnika te Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.Prošle je godine obilježila 40.godina književnog stvaralaštva, a svoju je prvu pjesmu napisala u 3.razredu osnovne škole.

U pripremi je njezina osma knjiga- zbirka igrokaza za djecu(priručnik za učitelje) od kojih je gotovo polovina već objavljena u dječjim časopisima, čitankama, radnim bilježnicama i nastavnim listićima.

Majka je dvojice sinova i baka dvoje unučadi kojima kao i  učenicima posvećuje svoje priče, pjesme i igrokaze.Živi sa svojom obitelji u Novskoj,

Share This: