Čarapica pričalica

 

 

Carapica korice za web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

button

Čarapica pričalica

Jelena Pervan

 

Broj stranica  43 Uvez Tvrdi Godina izdanja 2014 Cijena 69kn / 9,15 €

 

  • Šarene čarape simbol su djece sa sindromom Down
  • Maskota knjige/projekta je šarena čarapa
  • Pri svakom susretu, autor djeci nudi šarenu čarapu punu papirića iz koje dijete izvlači temu o kojoj će se govoriti, te na kraju/zbirku priča  dobiva knjigu „Čarapica pričalica“

Cilj knjige/projekta je uključiti rehabilitacijske centre, škole za djecu s intelektualnim poteškoćama, dječja sela, domove za djecu i slične ustanove diljem Hrvatske u program kreativnih radionica i susreta s književnicima i ilustratorima Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Ciljana skupina su maloljetna djeca, korisnici navedenih ustanova, ali i punoljetni članovi s intelektualnim poteškoćama ovisno o mogućnostima komunikacije.

Projekt/zbirka priča kao temelj susreta provodio bi se prema dogovoru članova Društva s ustanovom po izboru. Susret u trajanju od 45-60 min bio bi prilagođen prostornim uvjetima i sposobnostima djece.

Susret s književnikom obuhvatio bi kratko predstavljanje knjige/priče, čitanje ulomaka i razgovor s djecom. Ukoliko je riječ o mlađem uzrastu, pred kraj susreta može se organizirati likovna radionica ili igra vezana za priču. Zbirka priča sastoji se od pet priča od koje svaka pokriva jednu ciljnu skupinu na oknjižen i privlačan način.

Jelena Pervan, mlada autorica koja iza sebe već ima nekoliko uspješnica za djecu i mlade, napisala je izuzetnu zbirku priča koja i književno, ali i namjenski, za ovaj human i ljudski projekt zaslužuje čistu peticu.

 

Povratak Biblioteka

Share This: