DJEČJI SVJETOVI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

button

 

 

Josip Balaško: Dječji svjetovi

 

Broj stranica Uvez Tvrdi Godina izdanja 2021. Cijena 100 kn / 13,27 Є
Knjiga pričica, priča i jedne pričetine Dječji svjetovi  približava djeci stvarnost, duhovnost i bajkovitost i basnovitost.
 Poglavlje Svijet stvarnosti sadrži prićice i priče iz društvenog, obiteljskog, primjereno ljubavnog odnosa djeteta, paralele s nekadašnjim svijetom stvarnosti, te pokoja priča sugestije o odrastanju i ekologiji.
 Poglavlje Svijet duhovnosti  su priče koje na poseban način ulaze u zanimljive odnose stvarnih velikih svjetskih postignuća i nečega što je još uvijek neshvatljivo da ćemo ikad doznati. Tu su i priče koje pobuđuju mladog čitatelja da se sam opredjeljuje u situacijama od dobra do zla. Priče ne sugeriraju kako se mladi čitatelj u svom daljnjem razvoju treba ponašati, ali ga potiču na razmišljanje
I traženje svog puta. Poglavlje Svijet bajkovitosti i basnovitosti  su pričicr, priče i jedna pričetina za kraj. Djeca vole basnoviti i bajkoviti svijet. Djeca se u njemu opuštaju.  Da ipak nema opuštanja posljednja priča-pričetina približava nas u svakodnevno ekološko nedopustivo ponašanje, pa i u stanje koje bi se moglo dogoditi  ako se svi ne osvjestimo.
 Autor  je koristio sklonost humoru kroz sva poglavlja, a u nekim pričama sklonost stihu, pa postojie i priče u tzv.  rimovanoj prozi.
Povratak Biblioteka

Share This: