KAD BI LJUBAV MOGLA U KUTIJU STATI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

button

 

 

Adam Rajzl:  KAD BI LJUBAV MOGLA U KUTIJU STATI

 

Broj stranica 47 Uvez Tvrdi Godina izdanja 2018. Cijena 100 kn / 13,27 Є

 

Zadnjih godina, a možda i desetljeća, književnost za djecu i mlade trpi sušu poetskih rukopisa. Osobito onih kvalitetnijih i specifičnijih. Obično taj žanr „zadovoljavaju“  skoro pa sporadične objave po periodikama namijenjenim mladom čitateljstvu, no zbirke poezije dovoljne su za zakvačiti ih na prste jedne ruke. Kad usporedimo scenu za vrijeme najžešćeg djelovanja  Zvonimira Baloga i njegovih „vršnjaka“ znamo o čemu govorimo.

Stoga je pravo osvježenje zbirka Adama Rajzla, književnika i novinara, u kojoj nije prisutna poezija namijenjena najmlađima već nešto zrelijoj publici. Nije to tinejdžerska poezija, ali u sebi nosi dovoljno zrelosti da privuče upravo tinejdžersku publiku.

Adam Rajzl na književnoj sceni za djecu i mlade često se javljao poetskim radovima, a objavio je podosta zbirki pjesama, te nekoliko romana. Njegov je rad prepoznala i čitateljska publika i kritika, te je dobio nekoliko nagrada i priznanja.

Nadamo se kako će i s ovim rukopisom, zbirkom pjesama biti tako. Za ilustraciju upisujemo riječi naslovne pjesme: Najjednostavnije bi bilo

kad bi ljubav

u kutiju mogla stati.

Otvorim je kad sam sam

i žalostan

Ona me tješi

ili mi se smiješi.

I s njom se družim

pod svakim satom

kao s bratom.

Nikome ne bi bilo sumnjivo

što običnu kutiju

nosim u prednjem džepu

odmah do srca.

Nitko naravno ne bi znao

za tu kutiju

što bih sve dao.

Povratak Biblioteka

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *