O LJUBAVI, SPLETKAMA I SVEMU POMALO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

button

 

 

Vlasta Golub

O LJUBAVI, SPLETKAMA I SVEMU POMALO

 

Broj stranica 140 Uvez Tvrdi Godina izdanja 2016. Cijena 100 kn / 13,27 Є

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca ove je godine zavrtjelo treće kolo nagrade Zvonko za najbolji neobjavljeni rukopis za djecu i mlade. Tako se svake godine prisjetimo našeg prerano preminulog kolege Zvonka Todorovskog, autora mnogih nagrađenih knjiga za najmlađe po kojem je nagrada i dobila ime.

Žiri u sastavu Silvija Šesto, predsjednica Kluba prvih pisaca, Nena Lončar, dvostruka dobitnica nagrade  Zvonko, i Snježana Babić Višnjić, urednica izdanja Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, odlučio je da je pobjednik natječaja za neobjavljeni roman 2016. suvremena priča „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ Vlaste Golub. 

Pred nama je djelo koje neće moći ispustiti iz ruku nitko tko započne s čitanjem prije nego što dozna tko je napisao fatalno pismo za Valentinovo. Međugeneracijska komunikacija i iskustvo starijih koji se uključe u rješavanje problema ključni su mehanizam koji pokreće rasplet prema pozitivnom razrješenju i jedan su od vrednijih trenutaka ovog romana. Autorica je osvojila žiri svježinom, dorađenim rečenicama, uvjerljivim situacijama koje prate odrastanje i optimizmom koji nadvlada razočaranje i vrlo porazne situacije s kojima se tinejdžeri susreću tijekom odrastanja.

I ovim je natječajem postignut željeni cilj nagrade, da iznosimo na vidjelo, pod svjetla reflektora i na police knjižnica vrijedne radove nastale u sjenama i zakucima Lijepe Naše, koji bi možda tamo i ostali zbog slabe izdavačke aktivnosti da nema našeg Zvonka. 

 

Povratak Biblioteka

 

Share This: