Savršeni svijet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melita Rundek: Savršeni svijet

Ilustracije: Katarina Radošević Galić

button

 

 

Broj stranica 48 Uvez Tvrdi Godina izdanja 2021. Cijena 100 kn / 13,27 Є

U svemiru bez kraja, sasvim blizu jednog sjajnog, svemoćnog Sunca, nalazi se jedan neobičan planet. Većinski, domaći stanovnici ga zovu Obećana zemlja ili Savršeni svijet.

Tako započinje priča nagrađivane autorice Melite Rundek, a koji bi trebao biti predložak koji bi oslikala i slikovnicu ilustrirala Katarina Radošević Galić.

U priči se savršeni svijet postupno jako mijenja. Planet prepun ljepota, rijeka, jezera i mora, planina i livada se uznemiri kad ga zaposjedaju Putrići, oni s putrom na glavi.  Počinju ratovi, elementarne nepogode, razne katastrofe i bolesti.

Putrići drže da su baš sjajni. Putar na glavi ne drže nekom manom nego sjajnu, masnu kosu od putra drže vrlinom i prednošću. Iako baš tako – imaš putra na glavi, kažemo onima koji imaju brojne mane, nedostatke i koji su napravili razne prekršaje protiv prirode i ljudi.  A Putrići su baš takvi.

Oni bez putra na glavi, jer ima i takvih na planetu, su nesretni i ne znaju što da rade. Kako riješiti problem Putrića, kako spasiti uznemireni planet i prirodu, kako se riješiti teških i opasnih bolesti? Oni najmudriji neputrići morat će ujediniti glave, sazvati vijeće i dosjetiti se kako spasiti planet.

Stvarno kako?

Povratak Biblioteka

 

 

 

 

Share This: