SOVICA DAR i ŠEST DOBRIH ANĐELA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

button

 

 

Želimir Hercigonja

SOVICA DAR i ŠEST DOBRIH ANĐELA

 

Broj stranica  40 Uvez Tvrdi Godina izdanja 2016. Cijena 100 kn / 13,27 Є

„Sovica Dar“ je igrokaz namijenjen djeci osnovnoškolcima, prvenstveno polaznicima drugog i trećeg razreda, i vjerskog je sadržaja, ali, naravno, prilagođenog djeci te dobi.

Radnja je dječjeg igrokaza smještena na zagrebačku goru Medvednicu, gdje društvo od šestoro zalutalih nebeskih anđela vodi bitku s vremenom, jer je 24. prosinca, dakle, Badnjak, a oni do ponoći moraju pristići u domove nekih zagrebačkih mališana, da bi po Božjoj odredbi vidjeli kako su obitelji te djece uredile svoje domove pred nastup velikoga vjerskoga blagdana, Božića.

Uglavnom, u toj borbi s vremenom koje neumitno ističe, kada je uspješnost njihove misije zbog brzog proteka vremena već dovedena u pitanje, u mrkloj noći nailaze na malenu šumsku sovicu, imena Dar, koja im onako dezorijentiranim i posve nemoćnima i izgubljenima u noći, nalazi izlaz iz guste šume,

pa oni uz veliku zahvalu sovici, presretni napuštaju Medvednicu i pravovremeno stižu u domove tih zagrebačkih mališana, kako bi ispunili povjereni im Božji zadatak.

Povratak Biblioteka

Share This: