Ramljak Ozana

 

 

 

 

 

 

 

Ozana Ramljak je spisateljica, profesorica i voditeljica studija Filmsko, televizisko i multimedijsko oblikovanje na VeleučilištuVERN’.

Rodila se je 1970. u Splitu. Studirala je u Zagrebu na Filozofskom fakultetu na kojem je 1994. diplomirala i stekla zvanje profesora kroatistike i južnoslavenskih filologija. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu je i doktorirala na radiodramskom opusu Ivana Slamniga.

Radila je kao viša savjetnica za kulturu i prosvjetu u Uredu za etničke i nacionalne zajednice ili manjine u Vladi RH, potom je nekoliko godina vodila emisiju Iz jezične riznice scenarista i sugovornika Tomislava Ladana, redateljice Marije Lučić. Sudjelovala je u pripremi brojnih emisija Znanstveno-obrazovnog programa Hrvatske televizije.

Znanstvene i stručne radove objavila je u brojnim hrvatskim i inozemnim časopisima.

Do sada je objavila sljedeće knjige za djecu: Zgodne nezgode, 2004. (ilustrirala Ivana Crnošija-Galović, predgovor Đurđica Ivanišević), Kvartet u F-duru (ilustrirala Ivana Crnošija-Galović), Očaranosti, priče u stihu, 2010. (ilustrirala Ivana Crnošija-Galović), Paučinasta priča, 2013. (ilustrirala Ivana Crnošija-Galović), Uskrsno jutro, stihovana priča o snovima, 2013. (ilustrirala Ivana Crnošija-Galović). Knjiga za djecu Kad bi šuma bila grad je u pripremi.

Share This: