Rundek melita

Image1248_c-a

Rođena sam 1961. godine u Zagrebu, gdje sam se i školovala. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala sam komparativnu književnost i fonetiku s odličnim uspjehom. Pisala sam za razne časopise (Plima, Draga, Modra lasta) te Priče za laku noć na Hrvatskom radiju. Za rukopis romana Psima ulaz zabranjen (vesela ljubavna pripovijest o psima, knjigama i ostalome) dobila sam 1999. godine 1. nagradu Ivana Brlić-Mažuranić. Knjiga je doživjela tri izdanja i uvrštena je u lektiru.

Sljedeći moj roman –  Mirko i sedam prigovora (knjiga-zagonetka s ljekovitim biljem)  privukao je pozornost UNICEF-a i na temelju dijelova romana UNICEF je napravio radionice u sklopu akcije Stop zlostavljanju među djecom – za sigurno i mirno okružje. Radionice su izvedene u školama diljem Hrvatske.

Roman Kupit će ti tata koturaljke (mišljeno šaptom) objavljen 2006. naišao je na podršku institucija koja se bave prevencijom trauma i mladih čitatelja i bio je u užem izboru za nagradu Anto Gardaš.

Obje knjige uvrštene su na top-listu Hrvatskog knjižničarskog društva kao najkvalitetnije knjige izašle tih godina i preporučene su za čitanje.

Pet i pol minuta do zvona (priče iz razreda) objavljena je 2007. godine te se i ona našla na top-listi preporuke za čitanje tinejdžerima.

Objavljene su i slikovnice: Oči koje svijetle u mraku, Zora, Tatina medalja, Priča o Vilmi Špigl, Djevojka koja je zaspala u tanjuru i O strahu i krotitelju lavova.

Roman Psima ulaz zabranjen uprizoren je u Kazalištu Dubrava 2008. godine, a Oči koje svijetle u mraku izvodi Lutkarsko kazalište Za bregom.

Tijekom 2008. godine, prema statističkim podacima Gradske knjižnice u Zagrebu, bila sam najčitaniji autor za djecu, a i sada sam među prvih petnaest autora.

Prije četiri godine sam od Ministarstva kulture dobila potporu za pisanje romana Haj, ja sam online. Roman je objavljen, doživio je dva izdanja i uvršten je u izbornu lektiru. Bio je u užem izboru za nagradu Anto Gardaš i u užem izboru za nagradu Grigor Vitez.

     Objavljen mi je i jedan naslov za odrasle čitatelje Kasni vlak za Kopenhagen koji se, između ostalog, koristi i u biblioterapiji (mr. Ljiljana Sabljak).

Uz svoj književni rad, radila sam s nadarenom djecom u organizaciji Ministarstva prosvjete i športa te organizirala niz radionica kreativnog pisanja za djecu.

Radim kao bibliotekar-informator u KGZ-Knjižnica Dubrava.

 

BIBLIOGRAFIJA

Psima ulaz zabranjen(vesela ljubavna pripovijest o psima, knjigama i ostalome), Zagreb: Školska knjiga, 2000. i 2007, Zagreb: Alfa, 2011; Mirko i sedam prigovora (knjiga-zagonetka s ljekovitim biljem), Zagreb: Golden marketing, 2005; Kupit će ti tata koturaljke (mišljeno šaptom), Zagreb: Nova knjiga Rast, 2006; Oči koje svijetle u mraku, Zagreb: SIPAR,2006; Zora, Zagreb: SIPAR, 2007; Pet i pol minuta do zvona (priče iz razreda), Zagreb: Profil, 2007; Tatina medalja, Zagreb: SIPAR, 2008; Priča o Vilmi Špigl, Zagreb: SIPAR, 2009; Haj, ja sam online, Zagreb: Alfa, 2009. i 2010; Kasni vlak za Kopenhagen (povijesna, ljubavna pripovijest), Zagreb: Nova knjiga Rast, 2011; Djevojka koja je zaspala u tanjuru, Zagreb: vlastita naklada, 2011; O strahu i krotitelju lavova, Zagreb: vlastita naklada, 2012.

Share This: